Compuneri pentru școală

Compunere despre vară – compuneri de nota 10

Compunere despre vară cu figuri de stil

Din 21 iunie până în 23 septembrie începe anotimpul vara! Cel mai călduros anotimp al anului și un moment minunat de viață dulce, deoarece multă lume are concediu sau vacanță în această perioadă.
Picăturile de ploaie devin din ce în ce mai rare pentru a face loc luminoaselor raze de soare, care învăluie cu o dulce căldura orașele și satele.

Putem simți temperaturi din ce în ce mai ridicate, vacanțele sunt aici. Ce poate fi mai frumos, mai luminos, mai relaxant decât acest anotimp?
În fiecare zi de vară au loc schimbări în natură. Păsările cântă din ce în ce mai tare, covorul de iarbă se îmbogățește, secara devine din ce în ce mai aurie. Natura se bucură – și lumea se bucură.
Toate anotimpurile sunt bune în felul lor, există ceva bun în fiecare perioadă, dar vara este specială.

Ce poți face vara? Înot, plajă, cules fructe de pădure și ciuperci, plimbări prin pădure, poți oferi ajutor adulților în grădină, la țară, întâlniri cu prietenii, o plimbare cu bicicleta și multe altele.
Vara este un anotimp preferat de foarte multe persoane.

Timpul de afară permite realizarea numeroaselor activități, soarele este strălucitor, toată ziua este sus pe cer și vântul suflă ușor pe pielea noastră bronzată.
Natura pe timp de vară este pur și simplu incredibilă. Aș vrea să o capturez pe post de suvenir. În această perioadă, apar numeroase fructe delicioase. Vara este perioada fructelor și a florilor minunate.

Vara ne lovește mereu cu o paletă minunată de culori. Natura este, ca de sărbători, împodobită cu cele mai frumoase ținute. Pădurea este împodobită de multe nuanțe de verde. Cerul îi mulțumește cu cupola sa curată, albastră strălucitoare, pe care soarele arzător al verii strălucește ca un disc de aur.

Vara este și un timp consacrat celor mai frumoase plimbări în locuri excepționale, în păduri sau pe câmpuri, de exemplu, pline de flori. Nu există priveliște frumoasă decât o pajiște plină de mușețel. O mare de petale albe pe un covor verde. Când căldura zilei se ridică și discul auriu al soarelui strălucește prea tare, te poți ascunde de căldură în răcoarea pădurii. Există o altă frumusețe aici.

Există atât de multă verdeață în pădure încât chiar și lumina soarelui pare să aibă o nuanță verzuie. Te poți plimba pe potecile care merg ca un fir subțire în pădure. Plimbându-te prin ele, te poți bucura de sunetele pădurii. Adevărat, trebuie să fii atent și apoi poți obține o recompensă din pădure – o ciupercă.

Nu numai pădurea capătă o ținută frumoasă vara. Râurile și lacurile sunt acoperite cu o împrăștiere de diamante care scânteie sub razele soarelui. Apa din rezervoare se încălzește, devine mai fierbinte în fiecare zi. Poți urmări cum fierbe viața în apă. Ar trebui să stai liniștit și să privești cu atenție. Libelulele vor zumzăi deasupra capului, și uitându-te în coloana de apă, poți vedea cât de repede înoată peștii.

Malul lacului este ca un port liniștit. Este foarte plăcut să stai aici și să privești cum razele soarelui se joacă cu picăturile de apă. Da, iar scufundarea în apa caldă într-o zi fierbinte este un lucru cu adevărat minunat.

Compunere despre toamnă – compuneri de nota 10

Compunere despre toamnă cu expresii frumoase

 

Toamna este anotimpul în care toți elevii se întorc în bănci. La sate, oamenii culeg roadele pământului și fructele din grădini. Tot toamna sunt culeși și strugurii și se face mustul. După ce grânele sunt recoltate, pe ogoare, pământul este arat și semănat cu cereale noi.

Toamna este anotimpul culorilor calde, în care arborii se împodobesc cu culori precum roșu, galben și portocaliu, acesta este un anotimp în care vremea încă se menține caldă.

Toamna este anotimpul ideal în care putem gusta ciuperci, mere, struguri, pere și castane. Toamna este un anotimp în care natura trece prin unele schimbări. Frunzele copacilor încep să se îngălbenească și să cadă, iarba devine din ce în ce mai uscată și soarele începe să își piardă puterile, nu mai încălzește atât de tare.

Vântul este mai puternic, ploile care cad sunt mai reci, oamenii încep să se îmbrace cu haine mai groase. Păsările călătoare pleacă toamna spre țările calde. Unele animale din pădure își fac culcușul pentru iarnă în timp celelalte animale se pregătesc de hibernarea de peste iarnă.

Totul în jurul nostru devine mai mohorât și mai ruginiu. Natura se pregătește încetul cu încetul pentru întâmpinarea iernii și pentru fulgii de zăpadă care își vor face curând apariția. În jur, toamna totul este pur și simplu incredibil.

Frunzele ruginii acoperă asfaltul încălzit de timidele raze de soare, pe jos totul arată ca un covor țesut din bronz și din aur. Natura cedează încetul cu încetul, păsările se îndreaptă spre țările calde, crengile copacilor rămân fără frunze.

Peisajul mirific este completat de dansul frunzelor ruginii. Avem impresia că ne aflăm într-o poveste de vis din care nu ne mai dorim să ieșim. Chiar dacă natura moare, totul în jur este frumos, minunat. După o vară călduroasă și secetoasă, toamna sosește cu recolte bogate, cu miros de legume proaspete.

Roadele proaspăt așezate în cămări și hambare stau mărturie trudei oamenilor de pretutindeni. Toamna mai poartă numele de anotimpul schimbării deoarece totul se schimbă atunci când vine toamna. Atunci când frunzele încep să își schimbe culoarea și cad înseamnă că a venit toamna.

Toamna este un anotimp plin de culori și de farmec. Frunzele pot cădea pe zi ce trece, până la venirea iernii toți copacii rămân fără frunzele lor frumos colorate. Toamna toate culorile sunt închise.

Frigul pune stăpânire pe natură și o îmbie la un somn binemeritat. În curând natura va primi plapuma moale de omăt.

Fiecare anotimp are farmecul său: vara ne place pentru valurile mării, pentru marea de un albastru turcoaz, primăvara datorită faptului că natura renaște, totul redevine verde și iarna pentru că așează pe crengile copacilor un alb imaculat. Toamna o adorăm pentru culoarea sa aurie și pentru că ne învăluie cu combinațiile sale de culori.

Drept urmare, o zână cu rochie din frunze ruginii a sosit. Este toamna.Vacanța a zburat ca un stol de rândunele.

Zilele calde de vară s-au dus iar soarele nu mai are așa putere mare. Pe cer putem observa pasari care vâslesc în înălțimi spre țările calde printre norii plumburii.

Vouă vă place toamna?

Compunere despre primăvară – compuneri de nota 10

Compunere despre primăvară – vine primăvara

 

Primăvara este unul din cele mai frumoase și mai îndrăgite anotimpuri ale anului. Este un anotimp care aduce bucurie și fericire. Face referire la iubire, speranță, tinerețe și creștere. Primăvara vine cu cel mai frumos și mai plăcut climat. Primăvara este considerată regina tuturor anotimpurilor.

Primăvara este cea mai tânără și mai frumoasă fiică a anului. Sus pe munte, baba Iarna încă nu și-a strâns toate cojoacele. Cea mai tânără fiică a anului vine cu bucurie și culoare. Totul arată ca un vis: ciripitul păsărilor de tot felul, flori colorate care împrospătează natura, iarnă proaspătă, izvoare cristaline și soarele care trimite spre oameni o rază de speranță … copacii verzi si infloriti se înalță spre ceruri, asemeni unor împărați care parcă acum s-au trezit din somnul lor de peste iarnă. Prin crengile pomilor își fac culcuș rândunicile vesele, iar mielușeii fragezi se joacă cu copiii bucuroși pe câmpul verde. Soarele, în sfârșit își arată razele aurii pe care le-a ascuns mult timp după nori.

Primăvara este un anotimp ideal, nu este nici prea cald, nici prea frig, natura este extrem de atrăgătoare în această perioadă. Copacii încep să înfrunzească, numeroase sunt soiurile de flori care încep să înflorească în această perioadă. Albinele sunt extrem de ocupate primăvara. Zboară din floare în floare.

Primăvara este un anotimp care își face apariția după câteva luni lungi de iarnă și de frig. În această perioadă nu este nici prea cald, nici prea rece. Zilele și nopțile rămân aproape egale. O briză blândă suflă din Sud.

Primăvara, oamenii poartă haine mai lejere, mai subțiri, arborii se împodobesc cu frunze verzi și crengile copacilor devin mai colorate și mai proaspete. Primăvara este cel mai frumos și mai înflorit anotimp al anului, anotimp în care ghioceii își fac apariția.

Razele soarelui mângâie pământul înverzit, cu numeroase flori colorate. Păsările încep să cânte. Copacii înfloriți dau pădurii o frumusețe de nedescris. Câmpurile și dealurile au înverzit, livezile se pregătesc să dea în floare. Peste tot, în păduri, mușchiul copacilor este moale asemeni unei perne de puf. Brazii, care abia au reușit să își lepede mantia de nea, se uită cu mândrie spre soare.

Primăvara trezește lunca la viață. Fluturii zburdă peste tot, albinele hărnicuțe își încep zumzetul dulce printre flori. Cărăbușii și gândacii dorm la soare, au reușit în sfârșit să își dezghețe piciorușele și aripioarele. Toți oamenii se bucură de renașterea naturii. În livezi oamenii au început curățenia și încep să pună răsaduri.

Primăvara înseamnă bucurie. Asta deoarece Ziua internațională a fericirii are loc pe data de 20 Martie în fiecare an. Drept urmare, cade în aceeași perioadă cu debutul primăverii. O coincidență fericită deoarece primăvara este un anotimp sinonim cu bucuria și cu fericirea. Indiferent că stăm la oraș sau la țară, primăvara este momentul ideal de a ne deschide ferestrele pentru a ne aerisi plămânii și spiritul deopotrivă, să ascultăm ciripitul păsărilor.

Frumusețea acestui anotimp ne face spiritele mai creative și conferă energie corpului nostru pentru a începe ziua cu încredere și cu moralul ridicat. Haideți să ne bucurăm cu toții de acest dar minunat, de acest mărțișor superb pe care ni-l oferă în dar primăvara blândă.

Compunere despre iarnă – compuneri de nota 10

Compunere despre iarnă – compuneri de nota 10

 

Iarna este un anotimp foarte frumos, dar și foarte amuzant, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Este unul din cele patru anotimpuri ale anului în zonele temperate. Urmează după toamnă și precedează primăvara.

Natura pare adormită iarna. Arborii își pierd toate frunzele, în afară de brazi, bineînțeles. Animalele hibernează, adică trăiesc cu încetinitorul și temperatura corpului lor scade. Urșii hibernează și ei, se pun la adăpost, dar temperatura corpului lor rămâne nechimbată.

Atunci când iarna sosește sau se instalează, cu frigul său intens, luminile sale de gheață, cu zilele sale scurte, toată lumea admiră splendoarea zăpezii, gerului strălucitor de dimineață și frigului riguros care ne invadează.

Frigul pătrunzător, vântul puternic, furtunos, împinge copacii și brațele le răspândesc necazul și disperarea, ploile intense pătrund pământul, gerul taie pământul, îl desparte cu o mie de cioburi, copacii înghețați sunt acoperiți cu un frig glacial.

Iarna își întinde lamele de frig, amărăciune, asprime… Domnește suprem asupra copacilor, naturii, lumii, invadează și frământă peisajele de ger. Întunecă cerul și scurtează ziua care fuge înaintea lui.

Soarele pălește, se prăbușește și se ascunde atât de repede… nu are cum să reziste în fața frigului care se instalează.

Peisajele superbe, acoperite de zăpadă, iau nuanțe strălucitoare cu reflexii irizate albul strălucitor care acoperă arborii, acoperișul, solul care are haine de mătase sau de bumbac mai greoaie.

Peisajul este maiestuos și silențios sub mantia grea de zăpadă, meditează și așteaptă. Natura devine mai umillă și modestă sub pălăria sa de frig.

Zăpada se învârte în aerul transparent de iarnă, unde cerul și pământul se cufundă într-o perfectă armonie de alb luminos. Putem spune că avem de-a face cu o lume ireală, o lume nouă, o lume mai transprentă, mai lucidă, o lume unde totul se amestecă: aerul, solul, arborii, acoperișurile de la case, grădinile, o lume unde totul devine egal.

Fulgii de zăpadă din aer fac peisajul să dispară, arborii devin cele mai frumoase forme, în nuanțe de alb care surprind cu frumusețea lor, cu eleganța lor, se îmbracă cu cele mai somptuoase și mătăsoase mantii.

Se formează gheața, gerul translucid aruncă sclipiri de lumină… culori reci de iarnă, alb și albastru înghețat.

Șemineul palpită și trăiește. Cu flăcările sale strălucitoare, încălzește inimile adunate în jurul lui. Înmoaie iarna și frigul ei fără sens. Focul trosnește și își împrăștie căldura binevoitoare… Focul trosnește și iarna înflorește…

Castanele coapte, dulci și aromele de ars ne oferă fructele lor cu coji maro. Castanele în culori maro, glazurate, izbucnesc de bucurie și încântă copiii cu ochii care râd.

Iarna ne amorțește cu frigul ei amar, iarna înghețată vine…

Iarna se instalează.

Compunere despre apus de soare – Compuneri de nota 10

 

Compunere descriptivă despre un apus de soare

Un apus de soare este cel mai frumos lucru din lume. Este un fenomen incredibil de privit și de admirat, în timpul căruia poți să meditezi la cât a avut de lucru Dumnezeu pentru a-l face atât de maiestuos și de impresionant.

Apusul de soare este cel mai frumos fenomen, este atunci când soarele merge la culcare. Atunci când soarele merge la culcare, lumina sa se îndepărtează de noi și pare din ce în ce mai mică și mai nesemnificativă, până când dispare de tot.

Momentul în care soarele merge la culcare, el pictează cea mai spectaculoasă gamă de culori, mergând de la portocaliu intens, la roșu sau chiar la violet.

Un apus de soare reprezintă o experiență magică, un moment efemer în timpul căruia putem să ne minunăm în fața frumuseții naturii.

Soarele a fascinat, fascinează și va fascina mereu. Considerat mult timp un Zeu, frumoasa noastră stea reprezintă o sursă de căldură, energie și lumină, dar mai presus de toate, o mare fascinație.

Deci, când vine sfârșitul zilei și vine Ora de Aur, Soarele se lasă în sfârșit îmblânzit și privit mai mult în față. Dar de ce ne plac atât de mult apusurile?
În oraș, la țară sau la plajă, vara sau iarna. Peste tot în lume, cu cer senin sau înnorat, putem experimenta apusuri incredibile. Este un moment magic, de excepție, când lumina se luptă cu noaptea, înainte de a învinge. Joc de umbre și lumini în culori fermecatoare.

Apusurile sunt mereu peisaje care aduc calmare, blândețe, dulceață și liniște… Soarele apune pentru toată lumea, fiind vorba despre un moment unificator în cele patru colțuri ale planetei.

Pentru romantici, este un moment de împărtășit împreună, un moment de reculegere și complicitate în fața acestei naturi frumoase. Pentru oamenii solitari, o modalitate de a se reconecta cu esențialul și de a face bilanțul în fața imensității cerului. Un moment efemer cu reînnoire perpetuă… Un adevărat moment de trăit și de apreciat, o experiență universală, la îndemâna tuturor.

Un moment cu adevărat magic, atunci când cerul devine purpuriu-portocaliu și când piesajul adoarme sublimat de aceste nuanțe excepționale. Lumina unui apus de soare învăluie pe toată lumea cu căldura sa reconfortantă, fiind un fenomen luminos și natural extrem de spectaculos.

Pe lângă emoțiile trezite în suflet, apusurile sunt izbitoare prin culorile lor, care se îmbină de minune, maiestuos, pentru a crea o imagine incredibilă.

Se spune că ziua și noaptea nu au fost menite să fie împreună, și întotdeauna s-au luptat și s-au urmărit între ele, dar când se opresc și zâmbesc , se nasc cele mai frumoase apusuri.

Apusul este acel moment magic de la sfârșitul zilei în care natura întinde un văl moale peste zi: ritmurile încetinesc, cerul capătă culoare, pacea și liniștea ni se deschid la orizont, dar este și un moment în care un sentiment foarte subtil de melancolie ne străbate inimile.

Compunere despre apă – Compuneri de nota 10

Apa este o resursă esențială vieții, resursă fără de care o ființă umană nu poate trăi mult timp. Apa se află, în general în stare lichidă și posedă la o temperatură ambientală proprietăți unice: este, în mod special, un solvent eficient pentru numeroase corpuri solide regăsite pe pământ – uneori, regăsim apa sub denumirea de solvent universal.

Apa este originea vieții pe Pământ. Este indispensabilă pentru corpul uman și pentru tot ce ne înconjoară. Apa este un confort indispensabil în viața de zi cu zi. Apa este simbolul vieții. Pentru majoritatea fiintelor vii, apa este o nevoie fundamentală. Majoritatea formelor de viață riscă să dispară fără apă. Apa este fundamentală pentru viață deoarece constituie aproximativ 80% corpul nostru. O hidratare regulată și adecvată este necesară bunei funcționări a organismului nostru. În plus, apa este necesară pentru a ne păstra curați și de a ne spăla hainele și obiectele.

Formula chimică a apei este H2O. Apa regăsită pe Pământ este rareori un compus chimic pur. Chimiștii folosesc apă distilată pentru soluțiile lor, această apă fiind pură în proporție de 99%, este vorba despre o soluție apoasă.

Nu din întâmplare Pământul este denumit planeta albastră. Motivul: este în mod esențial compusă din apă în stare lichidă. Apa acoperă 71% din suprafața pământului, cu 97% apă sărată și 3% apă dulce. O regăsim în oceane, mări, lacuri, fluvii, izvoare dar și în canale. Întreaga apă prezentă pe Pământ reprezintă un volum de 1,4 miliarde de kilometri cubi.

Organismul nostru este constituit dintr-un procent de 60% apă, este principalul compus al organelor noastre. Este necesară nu doar transportului elementelor nutritive (minerale, vitamine) și al deșeurilor ci este importantă, în egală măsură, pentru reglarea temperaturii noastre, a tranzitului intestinal.

Fiecare ființă umană pierde în fiecare zi aproximativ 2,5 litri de apă prin transpirație sau urină. Este, drept urmare, important să bem apă zilnic pentru a supraviețui. Specialiștii ne recomandă să bem minim 1,5 litri de apă pe zi. Apa nu are doar rolul de a ne potoli setea, este, în egală măsură utilă pentru agricultură, industrie și transport.

Apa este constituită din gaz dizolvat: oxigen, gaz carbonic și hidrogen dar și azot și uneori metan. Conține în egală măsură sute de substanța minerale (săruri minerale și oligoelemente) și organice. Calciu, magneziu, sodiu, potasiu, carbonați, cloruri și nitrați, acestea sunt materiile minerale conținute de apă. Substanțele organice sunt fie sub o formă dizolvată (pesticide, solvenți) sau în suspensie (deșeuri vegetale).

Care sunt cele trei stări ale apei?

Apa este o materie lichidă care poate avea trei stări. Poate deveni o materie solidă (gheață) la 0 grade. Poate fi o materie lichidă. Poate deveni și o materie gazoasă: vapori/aburi. Apa poate să se transforme și în condensație, acest lucru are loc atunci când punem un capac pe o oală cu apă fiartă: picături de condens își fac apariția. Apa se mai poate transforma în ploaie, ninsoare, nori..

Apa trebuie prețuită, nu risipită!

Compunere despre animale – compuneri

Compunere despre animale – compuneri

Animalele sunt cele mai importante ființe din viața noastră. Iar dacă stăm să ne gândim mai bine, animalele care trăiesc cu noi pe acest pământ sunt mai mult decât simpli vecini. Fie că vorbim despre animale sălbatice sau sălbatice, ele sunt cele care pot contribui la starea noastră de bine, atât fizică cât și emoțională. Fără ele cu siguranță că nu am putea supraviețui, deoarece lanțul alimentar ar fi rupt, distrus sau incomplet.

Animalele sunt cele care ne pot consola, ne iubesc, cu care partajăm o mulțime de experiențe de viață și care ne furnizează și mâncarea de toate zilele. Pentru mulți dintre noi, animalele de companie sunt mai mult decât simple animale, sunt ca un frate, o soră sau ca un copil.

Animalele domestice sunt cele care fac bucuria miilor de persoane din întreaga lume. Fie că vorbim despre un câine, o pisică, o pasăre, o rozătoare, o reptilă sau chiar un pește, acestea pot să joace un rol foarte important atunci când vorbim despre echilibrul stăpânilor lor. Prezența animalelor are cele mai benefice efecte, mai ales reducerea stării de stres. Dar pot să scadă și tensiunea arterială, ritmul cardiac și presiunea sanguină.

Sunt cei mai buni confidenți deoarece ne pot asculta și nu vor spune nimănui secretele noastre. Dar nici nu ne vor judeca în ciuda problemelor sau a defectelor. Pentru că par să ne asculte și să ne înțeleagă toate grijile, au puterea de a ne liniști și de a ne relaxa, de a ne reda încrederea. Desigur, animalul nu are puterea de a vindeca, dar poate îmbunătăți viața de zi cu zi, ne poate stimula și ne poate ajuta să ne reconectam cu viața. Prin urmare, devine un instrument grozav care ne ajută să ne gestionăm emoțiile și să reușim să trecem peste capriciile vieții. Dar, nu doar animalele de companie ne pot fi confidenți și ne pot ajuta să ne calmăm furia sau să ne liniștim durerea, animalele de fermă își fac adesea și prieteni foarte buni. Calul este unul dintre cele mai populare prin prisma beneficiilor pe care ni le oferă, este folosit chiar și în terapia cu animale de companie.

După cum se poate constata, animalele sunt extrem de importante în viața noastră. Fie că sunt la noi acasă, fie că apelăm la ele cu un scop terapeutic, ne ajută să avem o viață mai frumoasă și mai armonioasă.

Animalele de companie sunt cele care oferă o iubire necondiționată stăpânilor lor. În plus, ne ajută să fim mai responsabili. Este un lucru foarte pozitiv de asemenea, deoarece animalele de companie, mai ales câinii știu cum să ne bine dispună. Sunt afectuoși și singurul lucru pe care și-l doresc este ca stăpânul lor să fie cel mai fericit.

Dar, animalele oferă în același timp și o mulțime de posibilități, de întâlniri, poți crea legături noi, prietenii noi… având un animal în viața ta vei avea cea mai frumoasă companie. Va fi mereu alături de tine pentru a se juca cu tine, a te bine-dispune sau a te ajuta.

Compunere despre albină – Compuneri despre albine

Compunere despre albină – Compuneri despre albine

 

Albina este o gospodină, este extrem de harnică și de înțeleaptă. Muncește de dimineața până seara cu scopul de a strânge provizii pentru iarnă. În plus, albina face miere, o veritabilă resursă de vitamine. Este una din cele mai importante insecte din lanțul trofic, ea contribuie la polenizarea florilor.

Albinele sunt considerate insecte sociale deoarece indivizii sunt regrupați în stupi care formează un fel de societate în care pot fi diferențiate mai multe caste, fiecare din ele joacă un rol important pentru supraviețuirea speciei. Astfel, putem diferenția regina albină, trântorul sau masculii și femelele muncitoare.

Chiar dacă par simple insecte, lumea alabinelor este deosebit de complexă și suprinzătoare, deoarece au comportamente și moduri de viață pe care nu ni le-am putea imagina la o insectă atât de mică.

În ciuda faptului că albinele urmează o schemă fizică obișnuită, standard, care constă în special dintr-un corp de culoare închisă și dungi galbene pe corp, structura sau aspectul lor poate varia în funcție de specia de albină. Cu toate acestea, în sânul aceleaiași specii pot exista diferențe între regina albină, trântori sau albinele muncitoare:

  • Regina albină: este singura femelă fertilă din stup, drept urmare primul lucru care o caracterizează pe regina albină este dezvoltarea structurilor sale ovariene, ceea ce face din ea una din cele mai mari albine din stup. Abdomenul reginei albină este mai proeminent dar ochii sunt mai mici.
  • Trântorii: sunt masculi al căror funcție în sânul stupului este aceea de a se reproduce cu regina albină pentru a produce o progenitură. Spre deosebire de albinele muncitoare, trântorii au un corp dreptunghiular, mai gros și mai greu. Ochii trântorilor sunt mai mari.
  • Albinele muncitoare: sunt singurele albine femele infertile din stup, sistemul lor reproducător este subdezvoltat. Abdomenul este mai scurt și mai îngust și, spre deosebire de regină, aripile se întind pe întreaga lungime a corpului. Rolul albinelor muncitoare constă în colectarea polenului și fabricarea hranei, construirea și protejarea stupului și îngrijirea celorlalte specimene din stup.

Ce mănâncă o albină? Printre principalele alimente consumate de această insectă se numără mierea. Este vorba despre o sursă necesară albinelor și fabricată din nectarul florilor, pe care îl absorb. Florile din care colectează nectarul pot fi diferite și variate, însă, cel mai adesea, albinele aleg flori în culori mai vii, cum este și cazul margaretei. Știai că o singură albină muncitoare poate atinge până la 2000 de flori pe zi?

Albinele consumă în general polen, deoarece, pe lângă faptul că acesta le conferă zaharurile esențiale, proteine și vitamine precum cele din grupa B, permite dezvoltarea unor glande precum cele care produc lăptișorul de matcă. O altă curiozitate întâlnită la albine: lăptișorul de matcă este destinat exclusiv reginei albină pentru a se hrăni cu el și tinerilor muncitori deoarece este capabil de a crea corpuri adipoase pe timp de iarnă entru a putea supraviețui în sezonul rece.

Pentru a apăra stupul, o albină este capabilă să își dea viața, drept urmare înțeapă cu acul din abdomen pe oricine consideră un musafir nepoftit.

Oamenii de știință spun că există nu mai puțin de 20.000 de specii de albine în lume.