![]()
Noi, echipa scriecorect.ro, dorim să informăm cititorii că nicio informație prezentă pe acest site nu a fost scrisă sau redactată de către specialiști în domeniul literaturii / gramaticii, astfel există posibilitatea ca unele informații care se află pe acest site să fie incorecte sau parțial corecte.
Echipa scriecorect.ro încearcă să ofere cu o exactitate cât mai mare răspunsuri la întrebările din domeniul limbii române, bazându-ne atât pe lucrurile învățate la școală / universitate, cât și documentări personale făcute după ore de studiu online.
Acestea fiind spuse, noi nu ne asumăm răspunderea pentru acțiunile dumneavoastră privitor la conținutul acestui website.
Emailul nostru de contact este : contact@scriecorect.ro
Ar putea să te intereseze și :
- Cum se scrie corect ? informație sau imformație ? Cum se scrie corect ? informație sau imformație ? Una dintre multele incorectitudini gramaticale din gramatica limbii române constă din interschimbarea literelor nf și mf. În gramatica limbii române, acest cuvânt are o singură formă corectă, iar această formă se scrie folosind literele „nf”. Astfel, forma corectă a acestui cuvânt…
- Eseu : Mircea Eliade - Referate și Eseuri Eseu cu tema : Mircea Eliade Mircea Eliade (1907-1986) este unul dintre cei mai importanți scriitori, istorici și filozofi români ai secolului XX. Cunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul istoriei religiilor și filozofiei, Eliade a influențat în mod semnificativ gândirea occidentală, în special prin studiile sale despre mituri și simboluri.…
- Care / Ce sunt părțile de vorbire și cum se identifică ? Care / Ce sunt părțile de vorbire și cum se identifică ? Părțile de vorbire sunt o clasă de cuvinte care este stabilită după sensul lexical, caracteristicile morfologice și sintactice. În limba română avem 3 părți de vorbire : părțile de vorbire flexibile, părțile de vorbire neflexibile și locuțiunea, iar…
- ION de Liviu Rebreanu - Citește Cartea Online + PDF Romanul Ion, de Liviu Rebreanu Romanul Ion, Volumul I - Glasul Pământului Capitolul I - Începutul ION, REZUMAT PE CAPITOLE Din șoseaua ce vine de la Cârlibaba, întovărășind Someșul ba în dreapta, ba în stânga, până la Cluj și chiar mai departe, se desprinde un drum alb mai sus de…
- Clasificarea propozițiilor - tipuri de propoziții Clasificarea propozițiilor - tipuri de propoziții În limba română avem mai multe tipuri de propoziții, iar acestea se împart în propoziții : Simple Dezvoltate Afirmative / Pozitive Negative Interogative Exclamative Subordonate Predicative (suplimentară) Subiective Atributive (determinativă, explicativă) Completivă (directă, indirectă, prepozițională, de agent) Circumstanțială ( de loc, de timp, de…
- încearcă-mi sau încearcămi ? – Cum este corect ? încearcă-mi sau încearcămi ? – Cum este corect ? Una dintre cele mai comune confuzii ale unui vorbitor de limba română este : când se scrie încearcă-mi dezlegat și când se scrie încearcămi legat ? Limba română este formată din foarte multe cuvinte flexibile, astfel majoritatea oamenilor întâmpină greutăți atunci…