Compunere cu titlul „Țara mea, Moldova” – Compuneri de nota 10

Compunere despre Țara mea, Moldova

 

 

Țara mea, Moldova, este un loc minunat plin de istorie și cultură. Este o țară mică dar plină de viață, cu oameni călduroși și primitori.

Moldova este o țară agricolă, cu oameni muncitori care își cultivă propria mâncare și o producție mare de vin. Este o țară care se mandrește cu o varietate de specii de fructe și legume, printre care se numără vișinele, pepenii și castraveții.

Cultura și istoria Moldovei sunt profund înrădăcinate în rădăcinile sale slavone și românești. Acest lucru se reflectă în arhitectura sa, în muzica sa populară și în tradițiile sale culinare.

Orășelele și satele Moldovei sunt pline de monumente istorice și biserici frumoase, care amintesc de trecutul său bogat. Chișinău, capitala țării, este un oraș modern cu oameni tineri și energici care trăiesc într-un ritm alert.

Deși Moldova este o țară săracă, oamenii săi sunt bogate în ceea ce privește valorile și relațiile lor umane. Ei sunt oameni care știu să aprecieze mica lor patrie și să o iubească cu toată inima lor.

Eu sunt mândră să fiu moldoveancă și să trăiesc în această țară minunată, care este patria mea.

În Moldova, oamenii au o relație specială cu natura. Ei își petrec mult timp în aer liber, plimbându-se prin păduri și grădini, culesul fructelor și legumelor din grădina lor sau relaxându-se pe malul râului.

Moldova are o climă caldă și plăcută în timpul verii, ceea ce îi permite oamenilor să se bucure de soare și de aer curat. În același timp, iarna poate fi aspră, cu zăpadă și ger, dar oamenii își găsesc totuși modalități de a se distra și a se încălzi.

Unul dintre lucrurile care îmi place cel mai mult în Moldova este faptul că oamenii au o relație strânsă cu familia și cu comunitatea lor. Ei se întâlnesc des și își petrec timpul împreună, fie că e vorba de a se bucura de mâncarea delicioasă pregătită de mamele și bunicile lor, fie că e vorba de a se întâlni la un eveniment local.

În concluzie, Moldova este o țară minunată plină de oameni călduroși, mândri de rădăcinile lor și de patria lor. Este o țară cu o cultură bogată și oameni care își iubesc țara și natura, și care își apreciază familia și comunitatea. Este o țară care îmi face sufletul să cânte și sunt mândră să o numesc patria mea.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*