Cum se scrie corect ? Înnorat sau Înorat ?

Cum se scrie corect ? Înnorat sau Înorat ?

Una dintre greșelile comune din limba română este interschimbarea literelor „n” și „nn”.

În limba română, din punct de vedere gramatical, cuvântul acesta poate avea o singură formă corectă, iar forma în cauză se scrie cu literele „nn”.

Forma corectă a acestui cuvânt este : Înnorat

 

Scrierea corectă din punct de vedere gramatical este extrem de importantă în viața de zi cu zi, doar în acest mod putem să ne înțelegem reciproc într-un mod cât mai eficient. Adesea, din cauza micilor greșeli, putem să nu fim înțeleși corect, aceste greșeli includ plasarea incorectă a semnelor de punctuație, a cratimei și adăugarea sau scoaterea unei litere dintr-un cuvânt sau a unui șir de cuvinte. Limba română este vastă, iar adesea prin excluderea unei cratime, a unei litere sau a unui semn de punctuație, sensul propoziției poate fi complet diferit.

 

Exemplu :

Nu era înnorat.

Nu, era înnorat.

 

În primul caz, sensul propoziției este că acțiunea nu a fost înfăptuită, iar în cel de-al doilea, acțiunea a avut loc. Desigur, sensul propoziției nu se schimbă la fiecare greșeală gramaticală, unele greșeli nu înfăptuiesc o schimbare sensul propoziției, ele însă pot face propoziția mai greu de descifrat, sau schimbă cel puțin partea estetică și percepția noastră despre persoana care a formulat un anume text. Astfel, trebuie să nu uităm faptul că a scrie corect și a avea cultură sunt două fenomene interlegate.

 

Propoziții cu Înnorat – Cuvântul Înnorat

 

Propoziții cu Înnorat – sens propriu și figurat

 

Cerul este înnorat, dar casele oamenilor emană o lumină greu de acoperit.

Înnorat e sufletul și intenția omului care acționează din impulsivitate.

Da, cerul este înnorat, dar oare garantează acest lucru venirea ploii ?

Eu cred că cerul era înnorat, dar am întrebat de ce nu a venit și ploaia în paralel cu norii.

Creierul parcă îmi era înnorat și nu am putut rezolva niciun exercițiu.

Îmi poate spune cineva modivul din cauza căruia nu am putut să rezolv acest test ? Nu cred că e din cauza creierului meu înnorat