Compunere despre vară – compuneri de nota 10

Compunere despre vară cu figuri de stil

Din 21 iunie până în 23 septembrie începe anotimpul vara! Cel mai călduros anotimp al anului și un moment minunat de viață dulce, deoarece multă lume are concediu sau vacanță în această perioadă.
Picăturile de ploaie devin din ce în ce mai rare pentru a face loc luminoaselor raze de soare, care învăluie cu o dulce căldura orașele și satele.

Putem simți temperaturi din ce în ce mai ridicate, vacanțele sunt aici. Ce poate fi mai frumos, mai luminos, mai relaxant decât acest anotimp?
În fiecare zi de vară au loc schimbări în natură. Păsările cântă din ce în ce mai tare, covorul de iarbă se îmbogățește, secara devine din ce în ce mai aurie. Natura se bucură – și lumea se bucură.
Toate anotimpurile sunt bune în felul lor, există ceva bun în fiecare perioadă, dar vara este specială.

Ce poți face vara? Înot, plajă, cules fructe de pădure și ciuperci, plimbări prin pădure, poți oferi ajutor adulților în grădină, la țară, întâlniri cu prietenii, o plimbare cu bicicleta și multe altele.
Vara este un anotimp preferat de foarte multe persoane.

Timpul de afară permite realizarea numeroaselor activități, soarele este strălucitor, toată ziua este sus pe cer și vântul suflă ușor pe pielea noastră bronzată.
Natura pe timp de vară este pur și simplu incredibilă. Aș vrea să o capturez pe post de suvenir. În această perioadă, apar numeroase fructe delicioase. Vara este perioada fructelor și a florilor minunate.

Vara ne lovește mereu cu o paletă minunată de culori. Natura este, ca de sărbători, împodobită cu cele mai frumoase ținute. Pădurea este împodobită de multe nuanțe de verde. Cerul îi mulțumește cu cupola sa curată, albastră strălucitoare, pe care soarele arzător al verii strălucește ca un disc de aur.

Vara este și un timp consacrat celor mai frumoase plimbări în locuri excepționale, în păduri sau pe câmpuri, de exemplu, pline de flori. Nu există priveliște frumoasă decât o pajiște plină de mușețel. O mare de petale albe pe un covor verde. Când căldura zilei se ridică și discul auriu al soarelui strălucește prea tare, te poți ascunde de căldură în răcoarea pădurii. Există o altă frumusețe aici.

Există atât de multă verdeață în pădure încât chiar și lumina soarelui pare să aibă o nuanță verzuie. Te poți plimba pe potecile care merg ca un fir subțire în pădure. Plimbându-te prin ele, te poți bucura de sunetele pădurii. Adevărat, trebuie să fii atent și apoi poți obține o recompensă din pădure – o ciupercă.

Nu numai pădurea capătă o ținută frumoasă vara. Râurile și lacurile sunt acoperite cu o împrăștiere de diamante care scânteie sub razele soarelui. Apa din rezervoare se încălzește, devine mai fierbinte în fiecare zi. Poți urmări cum fierbe viața în apă. Ar trebui să stai liniștit și să privești cu atenție. Libelulele vor zumzăi deasupra capului, și uitându-te în coloana de apă, poți vedea cât de repede înoată peștii.

Malul lacului este ca un port liniștit. Este foarte plăcut să stai aici și să privești cum razele soarelui se joacă cu picăturile de apă. Da, iar scufundarea în apa caldă într-o zi fierbinte este un lucru cu adevărat minunat.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*