Propoziții cu Înnobilat – sens propriu și figurat

Cum se scrie corect ? Înnobilat sau Înobilat ?

Cum se scrie corect ? Înnobilat sau Înobilat ?

 

Una dintre greșelile comune din limba română este interschimbarea literelor „n” și „nn”.

În limba română, din punct de vedere gramatical, cuvântul acesta poate avea o singură formă corectă, iar forma în cauză se scrie cu literele „nn”.

Forma corectă a acestui cuvânt este : Înnobilat

 

Scrierea corectă din punct de vedere gramatical este extrem de importantă în viața de zi cu zi, doar în acest mod putem să ne înțelegem reciproc într-un mod cât mai eficient. Adesea, din cauza micilor greșeli, putem să nu fim înțeleși corect, aceste greșeli includ plasarea incorectă a semnelor de punctuație, a cratimei și adăugarea sau scoaterea unei litere dintr-un cuvânt sau a unui șir de cuvinte. Limba română este vastă, iar adesea prin excluderea unei cratime, a unei litere sau a unui semn de punctuație, sensul propoziției poate fi complet diferit.

 

Exemplu :

Nu era înnobilat.

Nu, era înnobilat.

 

În primul caz, sensul propoziției este că acțiunea nu a fost înfăptuită, iar în cel de-al doilea, acțiunea a avut loc. Desigur, sensul propoziției nu se schimbă la fiecare greșeală gramaticală, unele greșeli nu înfăptuiesc o schimbare sensul propoziției, ele însă pot face propoziția mai greu de descifrat, sau schimbă cel puțin partea estetică și percepția noastră despre persoana care a formulat un anume text. Astfel, trebuie să nu uităm faptul că a scrie corect și a avea cultură sunt două fenomene interlegate.

 

Propoziții cu Înnobilat – Cuvântul Înnobilat

 

Propoziții cu Înnobilat – sens propriu și figurat

 

Cuvintele nu pot descrie cât de înnobilat m-am simțit când am fost promovat în fața tuturor colegilor.

Da, poți fi înnobilat cu unele drepturi la naștere, dar pentru a le păstra pe parcursul întregii vieți, trebuie să muncești din greu.

Când te-am văzut în acel costum negru, păreai atât de înnobilat încât nu îmi venea să cred că erai același vechi prieten pe care îl cunoșteam de atâția ani.

Poate că întradevăr m-am simțit înnobilat în acel moment, dar circumstanțele nu mi-ar schimba niciodată modul de acționare.

Pentru a fi înnobilat cu calități pozitive, trebuie mai întâi să iți șlefuiești propria persoană.

Pentru mine, a fi înnobilat înseamnă mai mult decât o simplă stare, e mai mult ”un mod de a fi”.