Propoziții cu aer – Cuvântul aer

aer despărțit în silabe – Câte silabe are aer ?

aer despărțit în silabe – Câte silabe are aer ?

 

O întrebare foarte des întâlnită în limba română este : cum se desparte în silabe cuvântul aer ?

Limba română este formată dintr-un amalgam de cuvinte flexibile, astfel majoritatea oamenilor întâmpină probleme la scrierea și despărțirea în silabe a cuvintelor.

 

Deci, cum despărțim în silabe cuvântul aer ?

 

Cum se desparte în silabe aer ?

 

În cazul de față, despărțirea în silabe a cuvântului aer este : á-er

 

Pe ce silabă se pune accentul în cuvântul aer ?

 

În cazul cuvântului aer, accentul se pune pe prima silabă.

 

Câte silabe are cuvântul aer ?

 

Cuvântul aer are 2 silabe.

 

Propoziții cu aer – cuvântul aer

 

Simt că sunt lipsit de aer.

Acestea sunt bule de aer.

Nu avem destul aer.

Simt că nu mai am aer.

Cât aer există în lume ?

 

Care sunt regulile de despărțire a cuvintelor în silabe ?

 

  • Atunci când o consoană se află între două vocale, aceasta trece în silaba următoare.

 

  • Atunci când două consoane se află între două vocale, prima consoană trece în silaba din față, iar a doua în silaba următoare.

 

  • Atunci când trei sau mai multe consoane se află între vocale, prima consoană se duce la silaba din față, iar celelalte două trec la silaba următoare.

 

  • Atunci când două vocale se află în hiat, acestea formează silabe diferite.

 

Cum influențează virgula sensul unei propoziții cu aer ?

 

Propoziția 1 :

Nu îmi place cuvântul „aer”.

 

Propoziția 2 :

Nu, îmi place cuvântul „aer”.

 

Deși la prima impresie îți poate părea că nu există o diferență substanțială între aceste două propoziții, citind cu atenție și oprindu-te la fiecare virgulă vei realiza că diferența este una drastică.

În cazul primei propoziții care conține cuvântul aer, nu avem nicio virgulă,  astfel cuvântul „nu” aparține frazei și se referă la „îmi place cuvântul”, În alte cuvinte, persoana care primește mesajul va crede că nu îți place cuvântul.

În cazul celei de-a doua propoziții care folosește cuvântul aer, avem o singură virgulă, una care delimitează cuvântul „nu” de restul propoziției. În cazul de față, virgula adăugată are rolul de a nega ce a spus anterior interlocutorul, iar sensul propoziției este : „îmi place cuvântul”.

Capacitatea de a scrie corect gramatical nu este doar un beneficiu ci și o necesitate. Cel mai mod de transmitere a informației care nu necesită vorbirea propriu-zisă este prin scris. Atunci când scriem trebuie să ținem cont atât de regulile gramaticale (pentru a nu se face confuzii referitoare la sensul textului) cât și de emoțiile aflate în spatele cuvintelor date.

Astfel, întotdeauna trebuie să ne punem întrebări de tipul :

  • Despărțirea în silabe a cuvântului aer.
  • Care este forma corectă a a cuvântului aer despărțit în silabe ?
  • Cum se desparte în silabe aer ?
  • Pe ce silabă se pune accentul în cuvântul aer ?
  • Care este forma corectă a acestei propoziții ?
  • Silabisitor pentru cuvântul aer.

 

Cum se scrie corect ? aer sau aier ?

Cum se scrie corect ? aer sau aier ?

Una dintre multele incorectitudini gramaticale din gramatica limbii române constă din interschimbarea literelor ae și aie.

În gramatica limbii române, acest cuvânt are o singură formă corectă, iar această formă se scrie folosind literele „ae”.

Astfel, forma corectă a acestui cuvânt este : aer

Să ai capacitatea de a folosi gramatica limbii române într-o manieră corectă este un lucru indispensabil comunicării zilnice. Cea mai bună cale de înțelegere interumană care nu necesită vorbirea propriu-zisă (orală) este scrisul, iar atunci când scriem trebuie să avem drept scop nu doar transmiterea informației brute, dar și a emoției din spatele cuvintelor în cauză.

Să poți scrie corect din punct de vedere gramatical este atât un beneficiu cât și o trebuință practică pentru vorbitorii de limba română. Singura modalitate prin care putem ajunge la o comunicare eficientă este printr-o gramatică ireproșabilă.

Sensul unei propoziții se poate schimba foarte ușor din cauza plasării incorecte a unui cuvânt, cum ar fi chiar „aer”, din cauza înlocuirii unei cratime, adăugarea necorespunzătoare a unui semn de întrebare, a unui semn de exclamare sau chiar a unei virgule.

Cu ajutorul cuvântului aer, vă vom demonstra cât de simplu și cât de radical se poate schimba sensul unei propoziții din cauza unei „simple” virgule.

Propoziții cu aer – Cuvântul aer

Nu cred că este aer pe marte.
Nu, cred că este aer pe marte.

Nu știam că este aer pe marte.
Nu, știam că este aer pe marte.

Atunci când ai puține cunoștințe despre gramatica limbii române, ai putea crede că nu există nicio diferență între aceste două propoziții care conțin cuvântul aer, însă încercând să citești propozițiile în glas și făcând o mică pauză în locul în care se află virgula, diferența va deveni mult mai evidentă.

În prima propoziție care conține cuvântul aer, din cauza că virgula lipsește, cuvântul „nu” aparține frazei, astfel acest „nu” are un rol de negație pentru lucrurile spuse ulterior.

În a doua propoziție care conține cuvântul aer, virgula este folosită pentru a face o separație între cuvântul „nu” și restul propoziției. Acest „nu” nu se referă la spusele ulterioare, ci la cele precedente. Lucrurile spuse pot fi atât o simplă afirmație cât și o întrebare. Prin urmare, în cea de-a doua propoziție, virgula este folosită pentru a nega ce a fost spus înainte.

Întotdeauna este benefic să îți pui întrebări de tipul : „Care este forma corectă a acestui cuvânt ?” și „Care este forma corectă a acestei propoziții ?”.