Exemple / Modele de felicitări pentru zi de naștere / aniversare

Cum se scrie o felicitare ? Cum se redactează ? Exemple

Cum se scrie o felicitare ? Cum se redactează ? Exemple

La fel ca și atunci când scrii o scrisoare, felicitarea are nevoie de o formulă de apel, introducere, cuprins și încheiere.

Majoritatea felicitărilor se încep cu formule de apel de tipul „Dragă mamă”, „Dragă bunică”, „Dragi copii”, „Mult iubit frate”, „Scump coleg”, etc.(pentru mai multe formule de apel, vizitați pagina noastră cu exemple de formule de adresare). Formula de apel, numită și formulă de adresare, se scrie de obicei în mijlocul paginii.

Al doilea pas pentru scrierea unei felicitări este introducerea în felicitare, aceasta de obicei sună în modul următor : „Aș vrea să îți urez…”, ”Cu ocazia acestei zile minunate…”, „Cu ocazia…”, „Vreau să îți urez…”, „Vreau să te felicit…” etc..

Al treilea pas în scrierea unei felicitări este specificarea ocaziei (de ce anume feliciți acea persoană și ce anume îi urezi).

Al patrulea pas al unei felicitări este formula de încheiere și semnătura, care se scriu de obicei în colțul drept din partea de jos a foii. Formula de încheiere poate suna în modurile următoare : „Cu drag…”, „Al tău…”, „Cu stimă…”, „Cu bucurie…” etc.. După această formulă de încheiere, semnezi felicitarea cu numele și prenumele tău.

 

Exemple / Modele de felicitări de 8 martie

Exemplul 1 :

 

Dragă mamă,

Cu ocazia zilei de 8 martie, îți doresc ca toate dorințele să ți se îndeplinească și să ai parte de cele mai calde îmbrățișări din partea persoanelor iubite.

Cu multă dragoste,

Fiica ta, Maria

 

Exemplul 2 :

Dragă Cristina,

Cu ocazia acestei sărbători minunate, numită și ziua femeii, în care până și natura îți sărbătorește numele, vreau să îți doresc doar zile cu soare, iar fiecare nor din viața ta să dispară tot atât de repede pe cât apare, te cuprind și te iubesc,

 Sincerul tău frate,

Andrei

Exemple / Modele de felicitări pentru zi de naștere / aniversare

Exemplul 1 :

Dragă Mihai,

Cu prilejul zilei tale de naștere, îți doresc ca aproape toate visele tale să devină realitate, și spun aproape toate ca să am ce să îți urez și anul viitor :))

Bunul tău prieten,

Ion

 

Exemplul 2 :

Scumpă Ana,

În această zi minunată, îți doresc momente pline de lumină, tandrețe și iubire, îți doresc să ai noroc, și, desigur, fericire!

Prietena ta,

Elena