Cum se scrie corect ? Sangvin / Sancvin / Sanguin sau Sanghin ?
Una dintre greșelile care sunt adesea întâlnite în gramatica limbii române, constă din substituirea literelor „cv”, „gu” și „gv” la scrierea mai multor cuvinte.
În gramatica limbii române, cuvântul în cauză are o singură formă corectă, iar această formă se scrie folosind literele „gv”.
Astfel, forma corectă a acestui cuvânt este : Sangvin
Acțiunea de a scrie corect gramatical nu este un simplu beneficiu, ci mai degrabă un lucru vital limbii române. Gramatica este ceva esențial în comunicarea zilnică a vorbitorului de limba română, iar folosirea sa într-o manieră corectă este singura modalitate de a transmite un mesaj sub forma intenției inițiale.
Înțelesul unei propoziții poate fi schimbat foarte ușor, chiar și prin folosirea incorectă a ceva atât de „banal” precum o virgulă, dar mai ales de către figuri de stil, semne de exclamare, întrebare, litere în plus sau lipsă.
Folosind cuvântul de mai sus, vă vom oferi un exemplu prin care sensul unei propoziții se schimbă din cauza unei virgule :
Nu, avem același tip sangvin.
Nu avem același tip sangvin.
Având puține cunoștințe de gramatică, ai putea să nu observi imediat diferența, dar o persoană care stăpânește bine limba română își va fi dat deja seama de această diferență „evidentă”.
În prima propoziție, virgula a fost folosită pentru a separa acel „nu” de restul propoziției, adică acel „nu” se referă la o afirmație / întrebare a interlocutorului sau chiar a persoanei care vorbește, negând astfel ce a fost spus.
În cazul celei de-a doua propoziții, din cauza că virgula lispește, „nu” nu este separat de restul frazei, negând astfel nu spusele anterioare, ci spusele viitoare, adică cele care urmează această negare.
Întrebarea „care este forma corectă a acestui cuvânt?” este și va fi întotdeauna benefică.
Propoziții cu Sangvin – Cuvântul Sangvin
Propoziții cu Sangvin – sens proprou și figurat
Sunt sangvinic pentru că am un suflet sangvin.
Am același tip sangvin ca și mama mea.
Nu îmi cunosc tipul sangvin.
Ar putea să te intereseze și :
- Cum se scrie corect ? Secvență sau Segvență ? Cum se scrie corect ? Secvență sau Segvență ? Una dintre greșelile care sunt adesea întâlnite în gramatica limbii române, constă din substituirea literelor „cv” și „gv” la scrierea mai multor cuvinte. În gramatica limbii române, cuvântul în cauză are o singură formă corectă, iar această formă se scrie…
- Cum se scrie corect ? Acvatic sau Agvatic ? Cum se scrie corect ? Acvatic sau Agvatic ? Una dintre greșelile care sunt adesea întâlnite în gramatica limbii române, constă din substituirea literelor „cv” și „gv” la scrierea mai multor cuvinte. În gramatica limbii române, cuvântul în cauză are o singură formă corectă, iar această formă se scrie…
- Cum se scrie corect ? Consecvent sau Consegvent ? Cum se scrie corect ? Consecvent sau Consegvent ? Una dintre greșelile care sunt adesea întâlnite în gramatica limbii române, constă din substituirea literelor „cv” și „gv” la scrierea mai multor cuvinte. În gramatica limbii române, cuvântul în cauză are o singură formă corectă, iar această formă se scrie…
- Cum se scrie corect ? Lingvist / Linguist sau Lincvist ? Cum se scrie corect ? Lingvist / Linguist sau Lincvist ? Una dintre greșelile care sunt adesea întâlnite în gramatica limbii române, constă din substituirea literelor „cv”, „gu” și „gv” la scrierea mai multor cuvinte. În gramatica limbii române, cuvântul în cauză are o singură formă corectă, iar această…
- Cum se scrie corect ? Adecvat sau Adegvat ? Cum se scrie corect ? Adecvat sau Adegvat ? Una dintre greșelile care sunt adesea întâlnite în gramatica limbii române, constă din substituirea literelor „cv” și „gv” la scrierea mai multor cuvinte. În gramatica limbii române, cuvântul în cauză are o singură formă corectă, iar această formă se scrie…
- Frecventează, Fregventează, Frecventiază sau Fregventiază ? Cum se scrie corect ? Frecventează / Fregventează / Frecventiază sau Fregventiază ? Una dintre greșelile care sunt adesea întâlnite în gramatica limbii române, constă din substituirea literelor „cv” și „gv” la scrierea mai multor cuvinte. În gramatica limbii române, cuvântul în cauză are o singură formă corectă, iar…