Propoziții cu Înnoit – sens propriu și figurat

Cum se scrie corect ? Înnoit sau Înoit ?

Cum se scrie corect ? Înnoit sau Înoit ?

 

Una dintre greșelile comune din limba română este interschimbarea literelor „n” și „nn”.

În limba română, din punct de vedere gramatical, cuvântul acesta poate avea o singură formă corectă, iar forma în cauză se scrie cu literele „nn”.

Forma corectă a acestui cuvânt este : Înnoit

 

Scrierea corectă din punct de vedere gramatical este extrem de importantă în viața de zi cu zi, doar în acest mod putem să ne înțelegem reciproc într-un mod cât mai eficient. Adesea, din cauza micilor greșeli, putem să nu fim înțeleși corect, aceste greșeli includ plasarea incorectă a semnelor de punctuație, a cratimei și adăugarea sau scoaterea unei litere dintr-un cuvânt sau a unui șir de cuvinte. Limba română este vastă, iar adesea prin excluderea unei cratime, a unei litere sau a unui semn de punctuație, sensul propoziției poate fi complet diferit.

 

Exemplu :

Nu el a înnoit uleiul de la mașină.

Nu, el a înnoit uleiul de la mașină.

 

În primul caz, sensul propoziției este că acțiunea nu a fost înfăptuită, iar în cel de-al doilea, acțiunea a avut loc. Desigur, sensul propoziției nu se schimbă la fiecare greșeală gramaticală, unele greșeli nu înfăptuiesc o schimbare sensul propoziției, ele însă pot face propoziția mai greu de descifrat, sau schimbă cel puțin partea estetică și percepția noastră despre persoana care a formulat un anume text. Astfel, trebuie să nu uităm faptul că a scrie corect și a avea cultură sunt două fenomene interlegate.

 

Propoziții cu Înnoit – Cuvântul Înnoit

 

Propoziții cu Înnoit – sens propriu și figurat

 

Ai auzit vestea ? Ieri m-am înnoit cu o pisicuță

El zice că s-a înnoit cu o prietenă, dar nu îl crede nimeni.

Oare chiar s-o fi înnoit frunzele acelei plante ofilite ?

Natura este una dintre cele mai complexe lucruri, pentru câte milioane de ani s-a tot înnoit cu specii de plante și animale ?

Poate și s-o fi înnoit, dar eu nu am cum să aflu.

Și oare schimbă ceva faptul că s-a înnoit cu o minge ?