Propoziții cu Înălbit – sens propriu și figurat

Cum se scrie corect ? Înălbit sau Înnălbit ?

Cum se scrie corect ? Înălbit sau Înnălbit ?

 

Una dintre greșelile comune din limba română este interschimbarea literelor „n” și „nn”.

În limba română, din punct de vedere gramatical, cuvântul acesta poate avea o singură formă corectă, iar forma în cauză se scrie cu litera „n”.

Forma corectă a acestui cuvânt este : Înălbit

 

Scrierea corectă din punct de vedere gramatical este extrem de importantă în viața de zi cu zi, doar în acest mod putem să ne înțelegem reciproc într-un mod cât mai eficient. Adesea, din cauza micilor greșeli, putem să nu fim înțeleși corect, aceste greșeli includ plasarea incorectă a semnelor de punctuație, a cratimei și adăugarea sau scoaterea unei litere dintr-un cuvânt sau a unui șir de cuvinte. Limba română este vastă, iar adesea prin excluderea unei cratime, a unei litere sau a unui semn de punctuație, sensul propoziției poate fi complet diferit.

 

Exemplu :

Nu s-a înălbit.

Nu, s-a înălbit.

 

În primul caz, sensul propoziției este că acțiunea nu a fost înfăptuită, iar în cel de-al doilea, acțiunea a avut loc. Desigur, sensul propoziției nu se schimbă la fiecare greșeală gramaticală, unele greșeli nu înfăptuiesc o schimbare sensul propoziției, ele însă pot face propoziția mai greu de descifrat, sau schimbă cel puțin partea estetică și percepția noastră despre persoana care a formulat un anume text. Astfel, trebuie să nu uităm faptul că a scrie corect și a avea cultură sunt două fenomene interlegate.

 

Propoziții cu Înălbit – Cuvântul Înălbit

 

Propoziții cu Înălbit – sens propriu și figurat

 

Iar după cele spuse, fața i s-a înălbit și corpul a început să îi tremure.

Mi s-au înălbit mâinile de la creta aceasta, nu ai un șervețel pentru a mi le șterge ?

Această soluție s-a înălbit de fapt din cauza unui proces chimic, dar cu ajutorul acestei substanțe putem să o facem să fie iarăși transparentă.

De la atâtea griji, nu doar fața, dar până și părul i s-a înălbit.

Nu știu ce detergent ai folosit, dar parcă s-au înălbit hainele prea mult, cred că ar trebui să îl arunci.

Mi s-a înălbit ecranul telefonului și acum nu mai pornește, nu știi unde aș putea să îl repar ?