Propoziții cu Crearea – Cuvântul Crearea

Cum se scrie corect ? Crearea, Creerea sau Creearea ?

Cum se scrie corect ? Crearea, Creerea sau Creearea ?

 

O greșeală comună în gramatica limbii române este interschimbarea literelor „ea”, „eea”, „ia” la scrierea mai multor cuvinte.

Din punct de vedere gramatical, acest cuvânt are o singură formă corectă.

Forma singulară a acestui cuvânt este a crea.

Astfel, pentru acest cuvânt avem o singură formă corectă, iar aceasta este : CREAREA

Să scrii corect din punct de vedere gramatical nu este un moft, ci mai degrabă o esențialitate. Singurul mod prin care putem să ne înțelegem reciproc cu adevărat este dacă învățăm să scriem și să ne exprimăm corect.

Se întămplă foarte des că din cauza unei mici greșeli gramaticale (fie aceasta o literă, o cratimă sau un semn de punctuație), sensul întregii propoziții se schimbă.

 

Exemplu :

Nu se prevede crearea unui nou grup studențesc.

Nu, se prevede crearea unui nou grup studențesc.

 

În cazul întâi, sensul propoziției este că „nu se întămplă”, „nu o să se întâmple” sau „nu s-a întâmplat”, pe când în cel de-al doilea caz, „nu” are scopul de a scoate dubiile din mintea interlocutorului, astfel propoziția are sensul de „acest lucru o să se întâmple”, acest lucru se întâmplă sau „s-a întâmplat”. Este adevărat faptul că nu întotdeauna se schimbă sensul unei propoziții din cauza unei greșeli gramaticale, totuși asta nu înseamnă că suntem scuzați atunci când facem aceste greșeli. Chiar și dacă uneori sensul rămâne neschimbat, greșeala în cauză poate cauza o descifrare mai lentă a mesajului, sau poate schimba percepția unei persoane în legătură cu noi. Greșelile gramaticale adesea redau o lipsă de cultură.

 

Propoziții cu Crearea – Cuvântul Crearea

 

Susțin crearea unui club pentru cititori.

Ion este responsabil pentru crearea acestei minunății.

Andreea este obsedară de crearea unei poezii perfecte.