Exemplu / Model de anunț pentru un spectacol

Cum se scrie un anunț ? Exemple de anunțuri

Cum se scrie un anunț ? Exemple de anunțuri

 

Un anunț este o înștiințare tipărită care aduce anumite lucruri la cunoștința publicului. Acesta se scrie ținând cont de pașii următori :

  1. Un anunț are întotdeauna la începutul său cuvântul „Anunț!”, situat în mijlocul paginii.
  2. În cazul în care anunțul este pentru un eveniment, la începutul său se scrie data, ora și locul evenimentului. În cazul în care anunți pierderea a ceva, acesta trebuie să includă ora, data și locul pierderii. Iar atunci când anunțul este pentru a vinde un produs, acesta se începe cu „Se vinde…”. De asemenea, în dependență de tipul anunțului, se oferă și o metodă de contact.
  3. A 3-a parte include o frază de încheiere, care adesea transmite mulțumire sau așteptare, aceasta se scrie în dreapta paginii, sub anunțul propriu-zis.
  4. Partea a patra este semnătura, aceasta de asemenea se scrie în partea dreaptă a paginii, chiar sub pasul de la punctul trei.

 

Exemplu / Model de anunț pentru evenimente

 

ANUNȚ!

La data de 15.04.2025, între orele 16:00 și 21:00, în sala festivă a școlii „Testemițeanu” de pe strada Florilor,  va avea loc seara de lectură, invităm toți elevii pasionați de citit să se alăture la cele mai interesante discuții despre cărți.

Vă așteptăm cu drag,

Șeful comitetului de studenți,

Mircea Galben.

 

Exemplu / Model de anunț publicitar

 

ANUNȚ!

La data de 19.06.2026 se lansează o nouă serie a dicționarului limbii române, care conține cu 10% mai multe regionalisme și 15% mai multe omonime. Primele vânzări vor avea loc în incinta liceului Teoretic „Mihai Eminescu” pe parcursul întregii zile. La prezentarea carnetului de elev, aveți o reducere de 50% la aceste dicționare.

Directorul Liceului Teoretic Mihai Eminescu,

Ion Ionescu.

 

Exemplu / Model de anunț pentru un spectacol

 

ANUNȚ!

La data de 18 mai 2023, clasa a 8-a B va organiza un spectacol cu tematică teatrală, acesta se va începe la ora 15:00 și se va încheia la ora 17:00. Spectacolul va avea loc în clasa cu numărul 14, de la primul etaj al incintei gimnaziului „Lucian Blaga”.

Vă așteptăm cu nerăbdare,

elevii clasei a 8-a B