Cum se scrie corect ? Înnoadă sau Înoadă?
Una dintre greșelile comune din limba română este interschimbarea literelor „n” și „nn”.
În limba română, din punct de vedere gramatical, cuvântul acesta poate avea o singură formă corectă, iar forma în cauză se scrie cu literele „nn”.
Forma corectă a acestui cuvânt este : Înnoadă
Scrierea corectă din punct de vedere gramatical este extrem de importantă în viața de zi cu zi, doar în acest mod putem să ne înțelegem reciproc într-un mod cât mai eficient. Adesea, din cauza micilor greșeli, putem să nu fim înțeleși corect, aceste greșeli includ plasarea incorectă a semnelor de punctuație, a cratimei și adăugarea sau scoaterea unei litere dintr-un cuvânt sau a unui șir de cuvinte. Limba română este vastă, iar adesea prin excluderea unei cratime, a unei litere sau a unui semn de punctuație, sensul propoziției poate fi complet diferit.
Exemplu :
Nu el înnoadă șireturile.
Nu, el înnoadă șireturile.
În primul caz, sensul propoziției este că acțiunea nu a fost înfăptuită, iar în cel de-al doilea, acțiunea a avut loc. Desigur, sensul propoziției nu se schimbă la fiecare greșeală gramaticală, unele greșeli nu înfăptuiesc o schimbare sensul propoziției, ele însă pot face propoziția mai greu de descifrat, sau schimbă cel puțin partea estetică și percepția noastră despre persoana care a formulat un anume text. Astfel, trebuie să nu uităm faptul că a scrie corect și a avea cultură sunt două fenomene interlegate.
Propoziții cu Înnoadă – Cuvântul Înnoadă
Propoziții cu Înnoadă – sens propriu și figurat
Ține și înnoadă aceste două fire.
Decât să vorbești atât de mult, mai bine înnoadă-ți limba.
Mă tot gândesc la cuvintele acelui bătrân : „uneori limba se înnoadă de la prea mult vorbit”
În pădurea teilor sunt doi copaci, care în timp își înnodă unul crengile celuilalt.
Cum zicea acel om că se înnoadă sfoara acelor de pescuit ?
Am învățat cum se înnoadă șireturile înainte să împlinesc 4 ani.
Ar putea să te intereseze și :
- Cum se scrie corect ? Înota sau Înnota ? Cum se scrie corect ? Înota sau Înnota ? Una dintre greșelile comune din limba română este interschimbarea literelor „n” și „nn”. În limba română, din punct de vedere gramatical, cuvântul acesta poate avea o singură formă corectă, iar forma în cauză se scrie cu litera „n”. Forma corectă…
- Cum se scrie corect ? Înăcrit sau Înnăcrit ? Cum se scrie corect ? Înăcrit sau Înnăcrit ? Una dintre greșelile comune din limba română este interschimbarea literelor „n” și „nn”. În limba română, din punct de vedere gramatical, cuvântul acesta poate avea o singură formă corectă, iar forma în cauză se scrie cu litera „n”. Forma corectă…
- Cum se scrie corect ? Înnebunind sau Înebunind ? Cum se scrie corect ? Înnebunind sau Înebunind ? Una dintre greșelile comune din limba română este interschimbarea literelor „n” și „nn”. În limba română, din punct de vedere gramatical, cuvântul acesta poate avea o singură formă corectă, iar forma în cauză se scrie cu literele „nn”. Forma corectă…
- Cum se scrie corect ? Înnoire sau Înoire ? Cum se scrie corect ? Înnoire sau Înoire ? Una dintre greșelile comune din limba română este interschimbarea literelor „n” și „nn”. În limba română, din punct de vedere gramatical, cuvântul acesta poate avea o singură formă corectă, iar forma în cauză se scrie cu literele „nn”. Forma corectă a…
- Cum se scrie corect ? Înnegurat sau Înegurat ? Cum se scrie corect ? Înnegurat sau Înegurat ? Una dintre greșelile comune din limba română este interschimbarea literelor „n” și „nn”. În limba română, din punct de vedere gramatical, cuvântul acesta poate avea o singură formă corectă, iar forma în cauză se scrie cu literele „nn”. Forma corectă…
- Cum se scrie corect ? Înălbit sau Înnălbit ? Cum se scrie corect ? Înălbit sau Înnălbit ? Una dintre greșelile comune din limba română este interschimbarea literelor „n” și „nn”. În limba română, din punct de vedere gramatical, cuvântul acesta poate avea o singură formă corectă, iar forma în cauză se scrie cu litera „n”. Forma corectă…