Cum se scrie corect ? Înnegurat sau Înegurat ?

Cum se scrie corect ? Înnegurat sau Înegurat ?

 

Una dintre greșelile comune din limba română este interschimbarea literelor „n” și „nn”.

În limba română, din punct de vedere gramatical, cuvântul acesta poate avea o singură formă corectă, iar forma în cauză se scrie cu literele „nn”.

Forma corectă a acestui cuvânt este : Înnegurat

 

Scrierea corectă din punct de vedere gramatical este extrem de importantă în viața de zi cu zi, doar în acest mod putem să ne înțelegem reciproc într-un mod cât mai eficient. Adesea, din cauza micilor greșeli, putem să nu fim înțeleși corect, aceste greșeli includ plasarea incorectă a semnelor de punctuație, a cratimei și adăugarea sau scoaterea unei litere dintr-un cuvânt sau a unui șir de cuvinte. Limba română este vastă, iar adesea prin excluderea unei cratime, a unei litere sau a unui semn de punctuație, sensul propoziției poate fi complet diferit.

 

Exemplu :

Nu era înnegurat.

Nu, era înnegurat.

 

În primul caz, sensul propoziției este că acțiunea nu a fost înfăptuită, iar în cel de-al doilea, acțiunea a avut loc. Desigur, sensul propoziției nu se schimbă la fiecare greșeală gramaticală, unele greșeli nu înfăptuiesc o schimbare sensul propoziției, ele însă pot face propoziția mai greu de descifrat, sau schimbă cel puțin partea estetică și percepția noastră despre persoana care a formulat un anume text. Astfel, trebuie să nu uităm faptul că a scrie corect și a avea cultură sunt două fenomene interlegate.

 

Propoziții cu Înnegurat – Cuvântul Înnegurat

 

Propoziții cu Înnegurat – sens propriu și figurat

 

Cerul era înnegurat, dar asta nu ne-a oprit din a vizita orașul.

Dinspre acel loc înnegurat, se tot zăreau lumini de culori diferite.

Oare mâine va fi la fel de înnegurat ca și astăzi, sau vom putea vizita și restul atracțiilor turistice ?

Da, m-am înnegurat la față, dar orice om sănătos ar fi fost la fel de mâhnit într-un asemenea context.

Mi s-a spus că va fi înnegurat, și ar fi trebuit să îi cred, dar eu sunt tipul de om care nu se lasă convins fără dovezi concrete.

Oare s-a înnegurat iarăși afară ? E atât de cald sub plapumă încât nu vreau să mă ridic pentru a verifica