Cum se scrie corect ? Simbol sau Sinbol ?
O greșeală frecventă în limba română implică schimbarea literelor „mb” și „nb”. Din punct de vedere gramatical, acest cuvânt are o singură formă corectă, iar ea se scrie cu literele mb.
Forma corectă a acestui cuvânt este : Simbol
Să poți scrie corect din punct de vedere gramatical este atât un avantaj cât și o esențialitate pentru vorbitorul de limba română. Singura cale prin care putem ajunge la o comunicare eficientă este printr-o gramatică cât mai exemplară.
Întreg sensul unei propoziții se poate schimba din cauza unei „mici” greșeli, fie aceasta o greșeală de punctuație, o literă folosită într-un alt loc decât cel intenționat, sau o greșeală de stil.
Pentru a înțelege cum poate o singură virgulă să schimbe sensul unei propoziții, luați exemplul de mai jos :
Nu este un simbol.
Nu, este un simbol.
Chiar dacă unui necunoscător de gramatică i s-ar putea părea că aceste două propoziții sunt identice, noi vă asigurăm că nu sunt. Virgula din a doua propoziție are scopul de a separa „nu” de propoziție, astfel acest „nu” se referă la altceva decât cuvintele care îl urmează (adesea este folosit ca o negație pentru o afirmație anterioară a unui alt interlocutor, sau drept răspuns la o întrebare care începe cu „nu”, negându-l pe acel „nu” din întrebare). Astfel, lipsa virgulei din prima propoziție are scopul de a transmite faptul că acțiunea dată nu a avut loc, nu are loc sau nu va avea loc, pe când virgula din cea de-a doua propoziție are scopul de a transmite că acțiunea a avut loc, are loc sau urmează să aibă loc.
Propoziții cu Simbol – Cuvântul Simbol
A văzut un simbol puternic care exprima lupta și determinarea.
Crucea reprezintă un simbol al credinței pentru oameni.
Pe steag era un simbol care înfățișa un leu.
Trandafirul este un simbol al iubirii.
Este un simbol al tenisului feminin.
A învățat la școală conceptul de simbol.
Ar putea să te intereseze și :
- Cum se scrie corect ? Membru sau Menbru ? Cum se scrie corect ? Membru sau Menbru ? O greșeală frecventă în limba română implică schimbarea literelor „mb” și „nb”. Din punct de vedere gramatical, acest cuvânt are o singură formă corectă, iar ea se scrie cu literele mb. Forma corectă a acestui cuvânt este : Membru Să…
- Cum se scrie corect ? Îmbulzire sau Înbulzire ? Cum se scrie corect ? Îmbulzire sau Înbulzire ? O greșeală frecventă în limba română implică schimbarea literelor „mb” și „nb”. Din punct de vedere gramatical, acest cuvânt are o singură formă corectă, iar ea se scrie cu literele mb. Forma corectă a acestui cuvânt este : Îmbulzire Să…
- Cum se scrie corect ? îmbelșugat sau înbelșugat ? Cum se scrie corect ? îmbelșugat sau înbelșugat ? O greșeală frecventă în limba română implică schimbarea literelor „mb” și „nb”. Din punct de vedere gramatical, acest cuvânt are o singură formă corectă, iar ea se scrie cu literele mb. Forma corectă a acestui cuvânt este : îmbelșugat Să…
- Cum se scrie corect ? Îmbunătăți sau Înbunătăți ? Cum se scrie corect ? Îmbunătăți sau Înbunătăți ? O greșeală frecventă în limba română implică schimbarea literelor „mb” și „nb”. Din punct de vedere gramatical, acest cuvânt are o singură formă corectă, iar ea se scrie cu literele mb. Forma corectă a acestui cuvânt este : Îmbunătăți Să…
- Cum se scrie corect ? Ambuscadă sau Anbuscadă ? Cum se scrie corect ? Ambuscadă sau Anbuscadă ? O greșeală frecventă în limba română implică schimbarea literelor „mb” și „nb”. Din punct de vedere gramatical, acest cuvânt are o singură formă corectă, iar ea se scrie cu literele mb. Forma corectă a acestui cuvânt este : Ambuscadă Să…
- Cum se scrie corect ? Ambidextru sau Anbidextru ? Cum se scrie corect ? Ambidextru sau Anbidextru ? O greșeală frecventă în limba română implică schimbarea literelor „mb” și „nb”. Din punct de vedere gramatical, acest cuvânt are o singură formă corectă, iar ea se scrie cu literele mb. Forma corectă a acestui cuvânt este : Ambidextru Să…