Corect Gramatical

Cum se scrie corect ? Îmbibă sau Înbibă ?

Cum se scrie corect ? Îmbibă sau Înbibă ?

Cum se scrie corect ? Îmbibă sau Înbibă ?

 

O greșeală frecventă în limba română implică schimbarea literelor „mb” și „nb”. Din punct de vedere gramatical, acest cuvânt are o singură formă corectă, iar ea se scrie cu literele mb.

Forma corectă a acestui cuvânt este : Îmbibă

Să poți scrie corect din punct de vedere gramatical este atât un avantaj cât și o esențialitate pentru vorbitorul de limba română. Singura cale prin care putem ajunge la o comunicare eficientă este printr-o gramatică cât mai exemplară.

Întreg sensul unei propoziții se poate schimba din cauza unei „mici” greșeli, fie aceasta o greșeală de punctuație, o literă folosită într-un alt loc decât cel intenționat, sau o greșeală de stil.

Pentru a înțelege cum poate o singură virgulă să schimbe sensul unei propoziții, luați exemplul de mai jos :

Nu se îmbibă.
Nu, se îmbibă.

Chiar dacă unui necunoscător de gramatică i s-ar putea părea că aceste două propoziții sunt identice, noi vă asigurăm că nu sunt. Virgula din a doua propoziție are scopul de a separa „nu” de propoziție, astfel acest „nu” se referă la altceva decât cuvintele care îl urmează (adesea este folosit ca o negație pentru o afirmație anterioară a unui alt interlocutor, sau drept răspuns la o întrebare care începe cu „nu”, negându-l pe acel „nu” din întrebare). Astfel, lipsa virgulei din prima propoziție are scopul de a transmite faptul că acțiunea dată nu a avut loc, nu are loc sau nu va avea loc, pe când virgula din cea de-a doua propoziție are scopul de a transmite că acțiunea a avut loc, are loc sau urmează să aibă loc.

Propoziții cu Îmbibă – Cuvântul Îmbibă

 

Buretele se îmbibă cu apă.

După ploi abundente, pământul se îmbibă.

Aerul se îmbiba cu un miros greu de suportat.

Pentru un ten frumos, îmbibă o dischetă demachiantă în apă și masează tenul ușor.

Un zugrav bun știe cum se îmbibă trafaletul în vopsea.

Vopseaua se îmbibă în lemn.

Scrie Corect

FREE
VIEW