Propoziții cu Zodiac – sens propriu și figurat

Cum se scrie corect ? Zodiac / Zodieac sau Zodeac ?

Cum se scrie corect ? Zodiac / Zodieac sau Zodeac ?

 

Una dintre greșelile comune care se găsesc în gramatica limbii române, implică înterschimbarea literelor „ia”, „ea”, „iea”, „eea”, „eia” la scrierea mai multor cuvinte.

În limba română, din punct de vedere gramatical, acest cuvânt poate avea o singură formă corectă, iar această formă se scrie folosind literele ”ia”.

Astfel, forma corectă a acestui cuvânt este : Zodiac

Să poți folosi gramatica limbii române într-un mod corect este un lucru esențial comunicării zilnice. Cea mai bună cale de înțelegere interumană care nu necesită vorbirea orală este scrisul, iar atunci când scriem este necesară încercarea de transmitere atât a informației brute, cât și a emoției din spatele acelor cuvinte.

Sensul unei propoziții poate fi schimbat cu ușurință prin plasarea incorectă a unui cuvânt, înlocuirea unei cratime, plasarea necorespunzătoare a unui semn de întrebare, a unui semn de exclamare, sau chiar a unei virgule.

Cu ajutorul cuvântului de mai sus, vă vom demonstra cât de ușor și cât de drastic se poate schimba sensul unei propoziții din cauza unei virgule.

Nu am știut că ești pasionat de zodiac.
Nu, am știut că ești pasionat de zodiac.

Atunci când ai puține cunoștințe gramaticale, ai putea crede că nu există nicio diferență între aceste două propoziții, dar încercați să citiți aceste propoziții în glas, iar în locul în care apare virgula, faceți o mică oprire. Acum diferența pare un pic mai evidentă, nu-i așa ?

În cazul primei propoziții, din cauza lipsei unei virgule, „nu” aparține frazei, astfel acest „nu” are rolul de a nega lucrurile spuse ulterior.

În cazul propoziției a doua, virgula se folosește pentru a separa „nu” de restul propoziției. Acest „nu” nu se referă la spusele ulterioare, ci la cele anterioare, fie acele spuse o simplă afirmație sau o întrebare. Astfel, în cea de-a doua propoziție, virgula are scopul de a nega ce a fost spus înainte.

Trebuie să te întrebi întotdeauna „Care este forma corectă a acestui cuvânt ?”, „Care este forma corectă a acestei propoziții ?”.

 

Propoziții cu Zodiac – Cuvântul Zodiac

Propoziții cu Zodiac – sens propriu și figurat

 

Mi-ar  fi interesant  să  particip la alcătuirea unui zodiac.

Am citit un zodiac  și  cred că  e cel mai amuzant  lucru ce mi-i  s-a întîmplat  azi.

Unde aș putea citi  un zodiac  corect?

Poate oricine să alcătuiască un zodiac  dacă  are patina  creativitate  și logică.

Puțini acum își mai pun întrebarea de ce în zodiac se vorbește la general.

E absurd să crezi în zodiac  și după el să-ți faci planuri de viață.

De unde aș putea să procur un zodiac?

Chiar și eu pot să ghicesc din zodiac.

Un zodiac   denotă semnele  care împart  ecliptica în  douăsprezece zone egale.

Leul și Taurul sunt  suflete  perechi  în  zodiac.

Un zodiac determină caracterul unei persoane bazându-se pe data de naștere.

Am primit  datele din zodiac  prin  viber.

O să revenim la acest zodiac  în zilele următoare.