Propoziții cu Înnora – sens propriu și figurat

Cum se scrie corect ? Înnora sau Înora ?

Cum se scrie corect ? Înnora sau Înora ?

 

Una dintre greșelile comune din limba română este interschimbarea literelor „n” și „nn”.

În limba română, din punct de vedere gramatical, cuvântul acesta poate avea o singură formă corectă, iar forma în cauză se scrie cu literele „nn”.

Forma corectă a acestui cuvânt este : Înnora

 

Scrierea corectă din punct de vedere gramatical este extrem de importantă în viața de zi cu zi, doar în acest mod putem să ne înțelegem reciproc într-un mod cât mai eficient. Adesea, din cauza micilor greșeli, putem să nu fim înțeleși corect, aceste greșeli includ plasarea incorectă a semnelor de punctuație, a cratimei și adăugarea sau scoaterea unei litere dintr-un cuvânt sau a unui șir de cuvinte. Limba română este vastă, iar adesea prin excluderea unei cratime, a unei litere sau a unui semn de punctuație, sensul propoziției poate fi complet diferit.

 

Exemplu :

Nu se înnora.

Nu, se înnora.

 

În primul caz, sensul propoziției este că acțiunea nu a fost înfăptuită, iar în cel de-al doilea, acțiunea a avut loc. Desigur, sensul propoziției nu se schimbă la fiecare greșeală gramaticală, unele greșeli nu înfăptuiesc o schimbare sensul propoziției, ele însă pot face propoziția mai greu de descifrat, sau schimbă cel puțin partea estetică și percepția noastră despre persoana care a formulat un anume text. Astfel, trebuie să nu uităm faptul că a scrie corect și a avea cultură sunt două fenomene interlegate.

 

Propoziții cu Înnora – Cuvântul Înnora

 

Propoziții cu Înnora – sens propriu și figurat

 

Iar atunci cerul se înnora cu o repeziciune de nedescris.

Nu am văzut niciodată un orizont care să fie atât de aproape de a se înnora, dar totuși să nu o facă.

Oare dacă s-ar înnora acum cerul, ploaia venită ar fi în stare să salveze roadele pământului de anul acesta ?

Oare trebuie să vorbim despre cum se înnora atunci cerul ? Nu e mai bine să ne bucurăm de seninitatea cerului de astăzi ?

Și da, fața ei parcă se înnora atunci când îi auzea numele.

Spre surprinderea tuturor, cerul nu se mai înnora.