Propoziții cu Flirtează – Cuvântul Flirtează (a flirta)

Cum se scrie corect ? Flirtează / Flirtiază sau Flirtiează ?

Cum se scrie corect ? Flirtează / Flirtiază sau Flirtiează ?

 

O greșeală comună în gramatica limbii române este interschimbarea terminației „iază”, „ează”, „iează” la scrierea mai multor cuvinte.

Conjugarea acestui cuvânt se face doar cu o singură terminație, iar aceasta este  : -ează. Astfel, pentru acest cuvânt avem o singură formă corectă, iar aceasta este : FLIRTEAZĂ

Să scrii corect din punct de vedere gramatical nu este un moft, ci mai degrabă o esențialitate. Singurul mod prin care putem să ne înțelegem reciproc cu adevărat este dacă învățăm să scriem și să ne exprimăm corect.

Se întămplă foarte des că din cauza unei mici greșeli gramaticale (fie aceasta o literă, o cratimă sau un semn de punctuație), sensul întregii propoziții se schimbă.

 

Exemplu :

Nu filtrează.

Nu, filtrează.

 

În cazul întâi, sensul propoziției este că „nu se întămplă”, „nu o să se întâmple” sau „nu s-a întâmplat”, pe când în cel de-al doilea caz, „nu” are scopul de a scoate dubiile din mintea interlocutorului, astfel propoziția are sensul de „acest lucru o să se întâmple”, acest lucru se întâmplă sau „s-a întâmplat”. Este adevărat faptul că nu întotdeauna se schimbă sensul unei propoziții din cauza unei greșeli gramaticale, totuși asta nu înseamnă că suntem scuzați atunci când facem aceste greșeli. Chiar și dacă uneori sensul rămâne neschimbat, greșeala în cauză poate cauza o descifrare mai lentă a mesajului, sau poate schimba percepția unei persoane în legătură cu noi. Greșelile gramaticale adesea redau o lipsă de cultură.

 

Propoziții cu Flirtează – Cuvântul Flirtează (a flirta)

 

Femeia bea ceai și flirtează cu vecinul său.

Fetele flirtează deseori cu băieții.

În timpul dansului, tânărul flirtează cu domnișoarele din preajmă.

Băiatul meu flirtează tot timpul.

Vânzătorul flirtează cu clientele sale.

Tu crezi că toți flirtează cu tine ?

Pentru a mulțumi clienții, chelnerița flirtează cu ei.

Dansează, flirtează și trăiește-ți viața din plin.

Flirtează cât ești tânăr dar fii atent să nu fii ridicol.

Fata flirtează mult în seara aceasta.