Compunere despre primăvară – compuneri de nota 10

Compunere despre primăvară – vine primăvara

 

Primăvara este unul din cele mai frumoase și mai îndrăgite anotimpuri ale anului. Este un anotimp care aduce bucurie și fericire. Face referire la iubire, speranță, tinerețe și creștere. Primăvara vine cu cel mai frumos și mai plăcut climat. Primăvara este considerată regina tuturor anotimpurilor.

Primăvara este cea mai tânără și mai frumoasă fiică a anului. Sus pe munte, baba Iarna încă nu și-a strâns toate cojoacele. Cea mai tânără fiică a anului vine cu bucurie și culoare. Totul arată ca un vis: ciripitul păsărilor de tot felul, flori colorate care împrospătează natura, iarnă proaspătă, izvoare cristaline și soarele care trimite spre oameni o rază de speranță … copacii verzi si infloriti se înalță spre ceruri, asemeni unor împărați care parcă acum s-au trezit din somnul lor de peste iarnă. Prin crengile pomilor își fac culcuș rândunicile vesele, iar mielușeii fragezi se joacă cu copiii bucuroși pe câmpul verde. Soarele, în sfârșit își arată razele aurii pe care le-a ascuns mult timp după nori.

Primăvara este un anotimp ideal, nu este nici prea cald, nici prea frig, natura este extrem de atrăgătoare în această perioadă. Copacii încep să înfrunzească, numeroase sunt soiurile de flori care încep să înflorească în această perioadă. Albinele sunt extrem de ocupate primăvara. Zboară din floare în floare.

Primăvara este un anotimp care își face apariția după câteva luni lungi de iarnă și de frig. În această perioadă nu este nici prea cald, nici prea rece. Zilele și nopțile rămân aproape egale. O briză blândă suflă din Sud.

Primăvara, oamenii poartă haine mai lejere, mai subțiri, arborii se împodobesc cu frunze verzi și crengile copacilor devin mai colorate și mai proaspete. Primăvara este cel mai frumos și mai înflorit anotimp al anului, anotimp în care ghioceii își fac apariția.

Razele soarelui mângâie pământul înverzit, cu numeroase flori colorate. Păsările încep să cânte. Copacii înfloriți dau pădurii o frumusețe de nedescris. Câmpurile și dealurile au înverzit, livezile se pregătesc să dea în floare. Peste tot, în păduri, mușchiul copacilor este moale asemeni unei perne de puf. Brazii, care abia au reușit să își lepede mantia de nea, se uită cu mândrie spre soare.

Primăvara trezește lunca la viață. Fluturii zburdă peste tot, albinele hărnicuțe își încep zumzetul dulce printre flori. Cărăbușii și gândacii dorm la soare, au reușit în sfârșit să își dezghețe piciorușele și aripioarele. Toți oamenii se bucură de renașterea naturii. În livezi oamenii au început curățenia și încep să pună răsaduri.

Primăvara înseamnă bucurie. Asta deoarece Ziua internațională a fericirii are loc pe data de 20 Martie în fiecare an. Drept urmare, cade în aceeași perioadă cu debutul primăverii. O coincidență fericită deoarece primăvara este un anotimp sinonim cu bucuria și cu fericirea. Indiferent că stăm la oraș sau la țară, primăvara este momentul ideal de a ne deschide ferestrele pentru a ne aerisi plămânii și spiritul deopotrivă, să ascultăm ciripitul păsărilor.

Frumusețea acestui anotimp ne face spiritele mai creative și conferă energie corpului nostru pentru a începe ziua cu încredere și cu moralul ridicat. Haideți să ne bucurăm cu toții de acest dar minunat, de acest mărțișor superb pe care ni-l oferă în dar primăvara blândă.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*