Compunere despre animale – compuneri

Compunere despre animale – compuneri

Animalele sunt cele mai importante ființe din viața noastră. Iar dacă stăm să ne gândim mai bine, animalele care trăiesc cu noi pe acest pământ sunt mai mult decât simpli vecini. Fie că vorbim despre animale sălbatice sau sălbatice, ele sunt cele care pot contribui la starea noastră de bine, atât fizică cât și emoțională. Fără ele cu siguranță că nu am putea supraviețui, deoarece lanțul alimentar ar fi rupt, distrus sau incomplet.

Animalele sunt cele care ne pot consola, ne iubesc, cu care partajăm o mulțime de experiențe de viață și care ne furnizează și mâncarea de toate zilele. Pentru mulți dintre noi, animalele de companie sunt mai mult decât simple animale, sunt ca un frate, o soră sau ca un copil.

Animalele domestice sunt cele care fac bucuria miilor de persoane din întreaga lume. Fie că vorbim despre un câine, o pisică, o pasăre, o rozătoare, o reptilă sau chiar un pește, acestea pot să joace un rol foarte important atunci când vorbim despre echilibrul stăpânilor lor. Prezența animalelor are cele mai benefice efecte, mai ales reducerea stării de stres. Dar pot să scadă și tensiunea arterială, ritmul cardiac și presiunea sanguină.

Sunt cei mai buni confidenți deoarece ne pot asculta și nu vor spune nimănui secretele noastre. Dar nici nu ne vor judeca în ciuda problemelor sau a defectelor. Pentru că par să ne asculte și să ne înțeleagă toate grijile, au puterea de a ne liniști și de a ne relaxa, de a ne reda încrederea. Desigur, animalul nu are puterea de a vindeca, dar poate îmbunătăți viața de zi cu zi, ne poate stimula și ne poate ajuta să ne reconectam cu viața. Prin urmare, devine un instrument grozav care ne ajută să ne gestionăm emoțiile și să reușim să trecem peste capriciile vieții. Dar, nu doar animalele de companie ne pot fi confidenți și ne pot ajuta să ne calmăm furia sau să ne liniștim durerea, animalele de fermă își fac adesea și prieteni foarte buni. Calul este unul dintre cele mai populare prin prisma beneficiilor pe care ni le oferă, este folosit chiar și în terapia cu animale de companie.

După cum se poate constata, animalele sunt extrem de importante în viața noastră. Fie că sunt la noi acasă, fie că apelăm la ele cu un scop terapeutic, ne ajută să avem o viață mai frumoasă și mai armonioasă.

Animalele de companie sunt cele care oferă o iubire necondiționată stăpânilor lor. În plus, ne ajută să fim mai responsabili. Este un lucru foarte pozitiv de asemenea, deoarece animalele de companie, mai ales câinii știu cum să ne bine dispună. Sunt afectuoși și singurul lucru pe care și-l doresc este ca stăpânul lor să fie cel mai fericit.

Dar, animalele oferă în același timp și o mulțime de posibilități, de întâlniri, poți crea legături noi, prietenii noi… având un animal în viața ta vei avea cea mai frumoasă companie. Va fi mereu alături de tine pentru a se juca cu tine, a te bine-dispune sau a te ajuta.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*